Parsa-linssi-kvinoasalaatti
Tuoreesta, vihreästä parsasta, kvinoasta ja yrteistä syntyy keväisen maukas ja ruokaisa salaattikevyeksi lounaaksi tai vaikka juhlapöytään.
Ainekset
- 1 ruukku minttua
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 ruukku ruohosipulia
- 4 dl keitettyä kvinoaa jäähdytettynä
- 1 dl + 1 rkl oliiviöljyä
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 pkt kypsiä linssejä valutettuna
- 2 dl salaattisiemeniä
- 1 pkt pehmeää vuohenjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna kaikki yrtit ja laita ne kulhoon. Lisää kvinoa. Lisää myös desilitra öljyä, limettien raastettu kuori ja mehu, suolaa, mustapippuria sekä sokeri.
2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista tyvestä puiseva pala pois. Leikkaa parsat noin sentin pätkiksi mutta jätä nuput kokonaisiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää sinne ruokalusikallinen öljyä. Paahda parsat napakankypsiksi noin minuutin ajan.
3. Kääntele salaattiin linssit ja siemenet sillä välin kun parsat jäähtyvät. Lisää sitten parsat ja kaada salaatti tarjoilukulhoon.
4. Viimeistele pinta vuohen juustonokareilla ja mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous