Reseptit

Parsa­-linssi-kv­inoasalaatti

Tuoreesta, vih­reästä parsasta, kvinoasta ja yrteistä syntyy keväisen mau­kas ja ruokaisa salaattikevyeksi lounaaksi tai vaikka juhlapöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruukku minttua
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 dl keitettyä kvinoaa jäähdytettynä
  • 1 dl + 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 pkt kypsiä linssejä valutettuna
  • 2 dl salaattisiemeniä
  • 1 pkt pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Hienonna kaikki yrtit ja laita ne kulhoon. Lisää kvinoa. Lisää myös desilitra öljyä, limettien raastettu kuori ja mehu, suolaa, mustapippuria sekä sokeri.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista tyvestä puiseva pala pois. Leikkaa parsat noin sentin pät­kiksi mutta jätä nuput kokonaisiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää sinne ruokalusikallinen öljyä. Paahda parsat napakankyp­siksi noin minuutin ajan.

3. Kääntele salaattiin linssit ja siemenet sillä välin kun parsat jäähtyvät. Lisää sitten parsat ja kaada salaatti tarjoilukulhoon.

4. Viimeistele pinta vuohen­ juustonokareilla ja mustapippu­rilla.

X