Reseptit

Parsakaali-cheddarpasta

Tässä loistoesimerkki siitä, ettei hyvään pastaanet tarvitse monia aineksia: pelkkä parsakaali, hyvä cheddarjuusto ja loraus kermaa riittävät.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaali-cheddarpasta

  • 1 (300 g) parsakaali
  • 300 g pastaa, esim. conchiglie- simpukkapastaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl currya
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 100 g cheddar-juustoa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja paloittele parsakaalin kukinnot ja varret. Nosta pasta kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun runsaaseen veteen. Lisää paloitellut parsakaalit noin 5 minuutin päästä pastan joukkoon. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta mutta säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Lisää pastat ja parsakaalit takaisin keitinliemen joukkoon.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauho ja curry ja sekoittele hetki. Lisää kerma ja sinappi.

4. Kiehauta kastike ja kaada pastakattilaan. Raasta joukkoon cheddar. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja tarjoile.

X