Reseptit

Pinaatti-fetapiiraat

Keliaakikoillekin sopivat pinaatti-fetapiiraat tarjotaan suolaisena hiukopalana. Ohjeesta voi tehdä myös yhden ison piirakan.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 100 g margariinia
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 ps (80 g) perunahiutaleita
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl Kylmää vettä

täyte:

  • 250 g pinaattia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 tl oreganoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Nypi rasva, gluteeniton jauhoseos, perunahiutaleet sekä suola keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun, painele levyksi ja nosta jääkaappiin taytteen teon ajaksi. Voit myös pakastaa taikinan etukäteen.

2. Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja pinaattia öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja mausteet. Anna jäähtyä.

3. Jaa taikinalevy yhtä suuriksi paloiksi ja painele palat pienten voideltujen piirakkavuokien pohjille ja reunoille tai yhteen isoon piirakkavuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Jaa seos taikinalevyjen päälle. Murusta pinnalle fetajuusto.

4. Paista pieniä piirakoita 225 asteessa noin 15 minuuttia ja isoa noin 25 minuuttia.

X