Reseptit

Savulohi-fenkolisalaatti

Marinoitu fenkoli on kalasalaatin juju. Se antaa salaattiin makua ja rapsakkaa suutuntumaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 fenkolia
  • nippu tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 1,5 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 iso rasia vuonankaalia
  • 1 iso kerä rapeaa salaattia
  • 1 kerä punasikuria
  • 600 g savustettua lohta
  • 3–4 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa fenkolit. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää tilli, sitruunamehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri sekä sokeri. Sekoita ja jätä maustumaan.

2. Huuhtele salaatit tarvittaessa, kuivaa ne ja revi tai suikaloi ne haarukkapaloiksi.

3. Levitä salaatit isolle vadille ja paloittele päälle lohi.

4. Lusikoi pinnalle marinoitunut fenkoli liemineen ja viimeistele kapriksilla.

Lisää raikkaita salaatteja:

963467-savulohisalaatti.jpg

Savukala-perunasalaatti

987747-Lohiceviche_ja_salaattia,590.jpg

Lohiceviche ja salaattia

920052-savulohisalaatti.jpg

Mansikka-kylmäsavulohisalaatti

Kotiliesi.fi: Lohi-papusalaatti

X