Savulohi-fenkolisalaatti
Marinoitu fenkoli on kalasalaatin juju. Se antaa salaattiin makua ja rapsakkaa suutuntumaa.
Ainekset
- 2 fenkolia
- nippu tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 sitruunan mehu
- 0,5 dl oliiviöljyä
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 1,5 tl sokeria
Lisäksi
- 1 iso rasia vuonankaalia
- 1 iso kerä rapeaa salaattia
- 1 kerä punasikuria
- 600 g savustettua lohta
- 3–4 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Pese ja kuivaa fenkolit. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää tilli, sitruunamehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri sekä sokeri. Sekoita ja jätä maustumaan.
2. Huuhtele salaatit tarvittaessa, kuivaa ne ja revi tai suikaloi ne haarukkapaloiksi.
3. Levitä salaatit isolle vadille ja paloittele päälle lohi.
4. Lusikoi pinnalle marinoitunut fenkoli liemineen ja viimeistele kapriksilla.
Lisää raikkaita salaatteja:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous