Reseptit

Sieni­-kukkakaalipasta

Sieni-kukkakaalipasta on nopea kasvisruoka, jossa syksyn antimet pääsevät loistamaan. Voit hyödyntää pastaan esimerkiksi kantarelleja tai herkkusieniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-kukkakaalipasta:

  • 200-250 g sieniä (esim. kantarelleja tai herkkusieniä)
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl chililastuja
  • 400-500 g tuorenauhapastaa
  • 25 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Sieni­-kukkakaalipasta tehdään helposti näin:

1. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi, mausta suolalla.

2. Puhdista sienet. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi ja kuutioi varsi. Hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna voi ja öljy isolla paistinpannulla ja ruskista sienet (jos käytät kantarelleja, haihduta niistä ensin kuumalla pannulla nesteet pois). Lisää valkosipulit ja kukkakaalit. Paista muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä chililastuilla.

4. Keitä tuorepasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kaada paistinpannulle. Kääntele maut sekaisin ja lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä.

5. Jaa sieni-kukkakaalipasta lautasille ja viimeistele parmesaaniraasteella ja basilikalla.

Katso myös: Kukkakaali-savulohispagetti

Katso myös Kotiliesi.fi: Pekoni-sienipasta

X