Simpukat valkoviinissä
Annostele simpukat syville, kuumennetuille lautasille ja kauho päälle kuumaa lientä.
Ainekset
- 1 kg eläviä sini-, hieta- ja sydänsimpukoita
- 8–12 kampasimpukkaa
keittämiseen
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kalalientä
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- persiljan ja timjamin oksia
- mustapippuria
Tarjoiluun
- 50 g laktoositonta voita
- tilliä ja/tai persiljaa
Valmistusohje
1. Puhdista simpukat raikkaassa vedessä harjaamalla.
2. Kuullota lientä varten silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyvoiseoksessa isossa kasarissa. Lisää viini, kalaliemi, persilja, timjami ja rouhittua pippuria. Keitä lientä jonkin aikaa. Lisää simpukat kampasimpukoita lukuunottamatta. Kun liemi kiehuu uudelleen, peitä kattila kannella. Anna kiehua hyvällä lämmöllä 3–4 minuuttia. Ravistele kattilaa aika ajoin.
3. Siivilöi keitinliemi toiseen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi, lisää kampasimpukat ja hauduta pari minuuttia. Lisää voi liemeen.
4. Annostele simpukat syville, kuumennetuille lautasille ja kauho päälle kuumaa lientä. Silppua pinnalle vähän tilliä ja/tai persiljaa. Tarjoa vaalean leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous