Blogit

Aamiaisvohvelit

28.9.2014 Teksti: Pippurimylly

Hitaasti käynnistynyt sunnuntaiaamu inspiroi tänään pienimuotoisen brunssin kasaamiseen. Aamutoimet olivat kuin varkain lipsahtaneet aamupäivän puolelle, ja nälkä alkoi olla kohtuullisen karmiva, kun klo 12 lähikaupan ovet vihdoinkin aukesivat ja brunssikamojen haaliminen saattoi alkaa.

Perusnormaalien croissanttien ja munakokkeleiden jatkeeksi päätin ryhtyä myös vohvelinpaistohommiin. Ikivanha vohvelirauta olikin majaillut kaapin perukoilla rapiat viisi vuotta. Suolaiset vohvelit sopivat olkkarin lattialle kasattuun sisäpiknikkiin niin kivasti, että jatkossa tuon vempeleen olemassaolon voisi noteerata vähän useamminkin!

Täytteiden kanssa ei jaksanut liiemmin kikkailla, vaan tehtiin muutama simppeli, aamutunnelmiin sopiva täytekombo: lohi-avokado-rucola, kalkkuna-tomaatti-kurkku sekä herkkusieni-suolakurkku-punasipuli-smetana.

Suolaiset vohvelit
(mukailtu Myllyn Parhaan reseptistä)

1,5 munaa
2,5 dl kivennäisvettä
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
noin 25 g voita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää lopuksi voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohvelipannulla vohveleiksi. Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa.

Täytteeksi esimerkiksi:
– kylmäsavulohta, avokadoa, rucolaa, (munakokkelia)
– kalkkunaleikettä, rucolaa, kurkkua, tomaattia
– paistettuja herkkusieniä, suolakurkkua, punasipulia, smetanaa
 

 

Pippurimylly

Arkisto