Blogit

Ananas-tiikerirapuvartaat, perunanyytit, souvlaki-vartaat ja tsatsiki

14.7.2013 Teksti: Pippurimylly

Seuraa kesän pakollinen grillipostaus!

Nämä tukalan kuumat viikonloput ovat kuin tehty sitä varten, että voi karistaa kaupungin pölyt kannoiltaan ja paeta pöpelikköön makaamaan x-asentoon ja syömään hyvin ja liikaa. Letkeä ja kiireetön grillailu onkin sitten työläin aktiviteetti, mitä siellä pöpelikössä viitsii harjoittaa. Eilisen menu näytti siis seuraavanlaiselta….

Grillatut ananas-tiikerirapuvartaat

200 g raakoja kuorittuja tiikerirapuja
1/2 tuore ananas
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 rkl viinietikkaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 kevätsipuli
1 Orange Flame -chili (tai muuta chiliä)
1 rkl sitruunan mehua + hieman kuorta raastettuna
kourallinen tuoretta korianteria

Silppua kevätsipuli, valkosipulinkynsi, chili sekä korianteri. Yhdistä kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa ja sekoita. Laita tiikeriravut marinadin joukkoon ja anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.

Paloittele ananas. Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ja pujota niihin vuoron perään ananasta ja rapuja. Grillaa kypsiksi.

Souvlaki-vartaat
100 g kanaa
100 g karitsaa
100 g possua
200 g kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
1 sipuli
4 tuoretta herkkusientä

1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan kuoriraastetta
tuoretta oreganoa
kuivattua minttua
kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria

Paloittele kaikki lihat, paprika, sipuli ja sienet. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää lihat joukkoon ja sekoita kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään tunti. Valele välillä marinadilla.

Pujota kylmässä vedessä liotettuihin varrastikkuihin vuorotellen lihaa ja kasviksia. Valele kasvikset vielä soijalla ennen grillaamista ja grillaa sitten kypsäksi grillissä.

Tsatsiki
200 g turkkilaista jogurttia
1/4 kurkku
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunan mehua
ripaus kuivattua minttua ja mustapippuria

Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Sekoita jogurtin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, sitruunan mehu sekä valutettu kurkku. Mausta mustapippurilla ja ripauksella minttua.

Peruna-kevätsipulinyyteissä oli summittainen määrä keitettyä varhaisperunaa, kevätsipulia, oliiviöljyä, merisuolaa ja sitruunapippuria. Kääritään folioon ja heitetään grilliin.

Yksi sana: naa-am!
 

Pippurimylly

Arkisto