Blogit

Aurajuustoinen omena-perunamuusi uunissa

25.4.2014 Teksti: Pippurimylly

Palataanpa vielä hetkiseksi ajassa viikko taaksepäin eli pääsiäispöydän ääreen! Siellä oli meinaan ihmisen hyvä olla.

Lampaan seuralaiseksi valmistui pitkäperjantaina muusia, mutta ei ihan mitä tahansa sellaista. Tämä muusi sai nimittäin lisäjännitystä paahdetuista omenoista ja sinihomejuustosta, ja käväisipä se vielä uunin kautta gratinoitumassa ennen pöytään siirtymistään. Erittäin tervetullutta ja vinkeää vaihtelua tuttuun ja turvalliseen pottumuusiin. Reseptistä kiitos tänne!

Omena-perunamuusi

(4 annosta)

1 kg jauhoisia perunoita
2 omenaa
100 g tuorejuustoa
1 dl aurajuustoa
0,75 dl maitoa
1 rkl voita
1,5 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
ruohosipulia

Kuori ja paloittele omenat. Asettele foliopalan päälle, pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaise sekaan myös suolaa ja pippuria. Kääri omenat folioon ja laita 175-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.

Kuori ja keitä perunat. Valuta ja laita kulhoon. Muussaa perunasurvimella. Survo myös uunissa pehmennetyt omenat joukkoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, murusteltu homejuusto sekä silputtu ruohosipuli. Lisää myös lämmin maito ja nokare voita. Sekoita. Mausta hunajalla, mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Laita muusi voideltuun uunivuokaan. Murustele päälle vielä hieman sinihomejuustoa. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes pinta kuplii. Ripottele valmiin muusin päälle vielä ruohosipulia.

Pippurimylly

Arkisto