Reseptit

Avokado-katkarapusalaatti

Avokado-katkarapusalaatin juju on rapujen marinadissa ja valmistamisen helppoudessa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Avokado-katkarapusalaatti

  • 300 g isoja katkarapuja
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 pieni chilipalko hienonnettuna
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 kerää sydänsalaattia

Kastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 limetin mehu
  • muutama tippa tabascoa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Avokado-katkarapusalaatti tehdään näin:

1.  Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sulaneet  katkaravut hetkeksi valumaan siivilään. Pese limetit huolella ja raasta kuori. Sekoita kulhossa limetin mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, chili, inkivääri, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä katkaravut liemeen marinoitumaan.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi ja purista niiden päälle puolikkaan limetin mehu.

3. Suikaloi salaatti ja levitä se lautasille tai vadille. Lisää päälle avokadolohkot ja marinoidut ravut.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi salaatille. Tarjoile avokado-katkarapusalaatti heti.

Saatat pitää myös lounaaksi sopivasta  katkarapu-poke-bowlista, lämmittävästä avokado-katkarapukeitosta tai katkarapu-salaattitacoista.

Lue myös:

Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta

X