Avokado-katkarapusalaatti
Avokado-katkarapusalaatin juju on rapujen marinadissa ja valmistamisen helppoudessa.
Ainekset
Avokado-katkarapusalaatti
- 300 g isoja katkarapuja
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 pieni chilipalko hienonnettuna
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 avokadoa
- 1/2 limetin mehu
- 1/2 kerää sydänsalaattia
Kastike:
- 1 dl majoneesia
- 1/2 limetin mehu
- muutama tippa tabascoa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Avokado-katkarapusalaatti tehdään näin:
1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sulaneet katkaravut hetkeksi valumaan siivilään. Pese limetit huolella ja raasta kuori. Sekoita kulhossa limetin mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, chili, inkivääri, hunaja, suola ja mustapippuri. Jätä katkaravut liemeen marinoitumaan.
2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi ja purista niiden päälle puolikkaan limetin mehu.
3. Suikaloi salaatti ja levitä se lautasille tai vadille. Lisää päälle avokadolohkot ja marinoidut ravut.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi salaatille. Tarjoile avokado-katkarapusalaatti heti.
Saatat pitää myös lounaaksi sopivasta katkarapu-poke-bowlista, lämmittävästä avokado-katkarapukeitosta tai katkarapu-salaattitacoista.
Lue myös:
Katso myös Kotiliesi.fi: Katkaravut sopivat arkeen ja juhlaan – nappaa talteen 9 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous