Blogit

Ceviche-nektariinisalsa

15.7.2015 Teksti: Pippurimylly

Ceviche oli viime kesän hittiruoka. Sitä tuli syötyä (lähes) kyllästymiseen asti, ja todennäköisesti samat överit tulee tempaistua tänäkin vuonna. Freshiä, kevyttä ja täynnä makua – ceviche nyt vaan istuu täydellisesti kesäpöytään.

Lisäpisteitä ceviche saa näin kesäaikaan siitä, että se valmistuu vikkelään ja melko itsestään. Lomalla on laiskottanut sen verran, että toistaiseksi ainoa kotona valmistettu ruoka onkin ollut ceviche. En valita, vaan syön riemumielin milloin tortillaletun, milloin salaatin ja milloin saaristolaisleivän kanssa. Viime viikonloppuna kala oli laatuaan lohi ja lisuke laatuaan tortillasipsit.

300 g lohifileetä
2 limeä
1 pieni Scotch Bonnet -chili
muutama oksa tuoretta korianteria
suolaa ja sokeria

1 pieni punasipuli
2 nektariinia
1 iso tomaatti
10 cm pätkä kurkkua
½ limen mehut
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Paloittele lohi. Laita lohipalat jääkylmään veteen noin puoleksi tunniksi, jotta kala hieman jämäköityy. Kaada vesi pois ja valuta kalat. Laita kalat kulhoon ja purista joukkoon limettien mehut. Silppua joukkoon myös korianteri ja chili. Lisää noin teelusikallinen sokeria ja maun mukaan suolaa. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Paloittele sipuli, nektariinit, tomaatti ja kurkku. Yhdistä ainekset kulhossa ja purista joukkoon limen mehu. Mausta siputulla korianterilla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää lohipalat joukkoon ja sekoita. Tarjoa esim. tortillasipsien kanssa.

Pippurimylly

Arkisto