Blogit

Cheesy potato

20.9.2014 Teksti: Pippurimylly

En nyt millään ilveellä keksi tälle ruualle mitään kunniaa tekevää suomenkielistä käännöstä. Juustopottu kun ei kuulosta kauhean elegantilta tai edes etäisesti houkuttelevalta…

Oli miten oli, ei kai se nimi lisukepotaattia pahenna. Tänään pidettiin joka tapauksessa kunnon rehellinen pihvipäivä. Kauppahallista itse kullekin mieleiset pihvit, ja lisukkeeksi jotain idioottivarmaa, eli paistettuja vihreitä papuja ja sitten tämä vallan mainio perunalisuke. Kun kylkeen lykkäsi vielä chili-yrttimaustevoita ja lasillisen punaviiniä, niin tällä konseptilla oli erittäin vaikea epäonnistua. Juustopotun resepti on peräisin täältä, ja se olikin kivaa vaihtelua perinteisille perunalisukkeille.

juustoperuna

(2 annosta)

400 g perunoita
30 g voita
80 g cheddarjuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maissijauhoja
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muussaa peruna voinokareen kanssa haarukalla kulhossa. Lisää joukkoon raastettu cheddar, jauhot sekä vatkattu muna. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin keskenään. Voitele kaksi uuninkestävää annosvuokaa öljyllä ja laita peruna-cheddarseos vuokiin. Ripottele annosten päälle vielä lisää cheddaria. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto kuplii mukavasti.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Piiloavocado: juu, minä noudatin tuota alkuperäistä reseptiä, mutta totta puhuen jauhojen ja munan rooli tuntui vähän turhalta! Onnistuu varmasti niinkin, että tekee ihan vaan tavallisen pottumuusin ja gratinoi sen juuston kanssa uunissa 🙂

Oo, näyttääpä hyvältä! Täytynee kokeilla, kohdallani ilman jauhoja tosin, mutta eiköhän tuo pysy kasassa juuston ja munan voimin sellaisenaankin. 🙂

Piiloavocado: juu, minä noudatin tuota alkuperäistä reseptiä, mutta totta puhuen jauhojen ja munan rooli tuntui vähän turhalta! Onnistuu varmasti niinkin, että tekee ihan vaan tavallisen pottumuusin ja gratinoi sen juuston kanssa uunissa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *