Blogit

Feta-cantaloupesalaatti

4.4.2014 Teksti: Pippurimylly

Yhtäkkinen valon ja auringon määrä on tässä viime aikoina saanut mielen suorastaan kesäisiin sfääreihin. Valoa tulvii sisään ovista ja ikkunoista jo siinä määrin, että keittiönkin puolella on jo otettu ensimmäiset varovaiset askeleet kesää kohti.

Tämä superfreesi, mintulla virkistetty feta-melonisalaatti on kesän 2013 ruoka-arsenaalista kaivettu. Tämä viimeviikkoinen tuotos syötiin uunilohen kaverina, kun piti keksiä jotain raikasta ja kepeää lisuketta. Suosittelen eritoten kesäruokapöytään, heinäkuun helteisiin, piknikeille ja muuhun sellaiseen mukavaan, mutta toimi tämä myös näin kevättunnelmiin virittäytyessäkin.

feta-melonisalaatti

1 cantaloupemeloni
1/2 pieni kurkku
150 g fetajuustoa
1/2 ruukku tuoretta minttua
1 lime
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Paloittele meloni ja kurkku. Yhdistä ne silputun mintun kanssa kulhossa. Lisää joukkooon loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla ja sekoita huolellisesti keskenään. Murustele salaatin päälle fetajuustoa.


 

Pippurimylly

Arkisto