Blogit

Glaseerattua kanaa ja maissiohrattoa

4.3.2014 Teksti: Pippurimylly

Viikonloppu tuli ja meni lähinnä flunssassa pötkötellessä. Olen siitä erikoinen sairastaja, että ruokahaluni ei yleensä ihan pikku pöpöjen vuoksi katoa yhtään mihinkään. Niinpä tartuin tilaisuuteen ja keskitin kotona himmaillessani kaiken vähäisen energiani ruuanlaittohommiin!

Keitot ja muut pehmeät ruuat vetivät siis saattuneesta puoleensa männä viikonloppuna. Sunnuntain ateriaksi valmistuikin muhevan möyhevää maissiohrattoa sekä balsamicolla, siirapilla ja chipotlekastikkeella glaseerattua kanaa. Jos olisin tiennyt, että maissinjyvät muuttuvat aivan järjettömän herkullisiksi uunissa paahdettuna, olisin todennäköisesti jättänyt kokkaushommat kokonaan välistä ja vetänyt lounaaksi pelkästään pellillisen uunissa paahdettua maissia. Älyttömän hyvää, kokeilkaa vaikka! Ohraton seassa maissien hurmaava paahteisuus ja voisuus ei valitettavasti ihan päässyt oikeuksiinsa, vaan hukkui harmillisesti jonnekin taka-alalle. Kokonaisuudessaan tämä oli kuitenkin erittäin oivallista viikonloppuruokaa, juuri sopivan lohtuisaa ja leppoisaa sunnuntain hidastempoisiin tahteihin.

(3 annosta)

Paahdettu maissiohratto

250 g pakastemaissia
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria myllystä

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl ohrahelmiä
noin 7-8 dl kanalientä
hyppysellinen savupaprikajauhetta
70 g cheddaria
1 rkl voita
kourallinen ruohosipulia

Sulata maissit. Levitä maissit uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaise sekaan myös suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Möyhi maisseja muutaman kerran paistamisen aikana.

Silppua sipuli ja valkosipulit.  Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota valkosipulit ja sipuli siinä. Ripauta sipuleille hieman savupaprikajauheta, hämmennä muutaman kerran. Kumoa sitten kattilaan ohrahelmet ja kääntele niitä pari kertaa. Lisää sitten joukkoon loraus kanalientä ja sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä ja lisää lientä pikkuhiljaa vähän kerrallaan lisää. Jatka näin noin 20-30 minuuttia, kunnes ohra on sopivan pehmeää. Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon voi, raastettu cheddarjuusto ja silputtu ruohosipuli. Sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.

Balsamicoglaseeratut broilerinfileet

3 broilerin ohutleikettä (yht. 430 g)
1/4 dl balsamiviinietikkaa
1 rkl ruokosokerisiirappia (tai hunajaa)
1 rkl (chipotlella maustettua) chilikastiketta

Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa ohuimmiksi. Suolaa ja pippuroi fileet.
Sekoita balsamiviinietikka, siirappi ja chilikastike keskenään kulhossa. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannulla ja lisää kanat joukkoon. Valele fileiden päälle balsamicoseosta paiston aikana. Paista fileet molemmin puolin kypsiksi.

Pippurimylly

Arkisto