Blogit

Halloumi-punakaaliburgerit

29.11.2015 Teksti: Pippurimylly

Viikonloppu  aina yhtä hyvä, pätevä ja täysin validi syy herkutella. Meilllä vietettiin taannoin burgeriperjantaita, mutta väitän, että burgerit saattavat maittaa monelle pikkujoulujuhlijalle näin sunnuntailounaaksikin.

Mukavan möyheä hampurilainen on taatusti lohturuokien aatelia; tuttua ja turvallista, harvemmin ihan pahaakaan. Näistä purilaisista oli tosin tuttuus kaukana, kun sämpylän väliin sijoitettiinkin suloisen suolaista halloumia, kirpakkaa punakaalisalaattia ja raikasta limejogurttia. Erilaista, mutta ihan toimivaa settiä.

Itsetehdyissä hamppareissa hyvä sämpylä on kaiken lähtökohta. Jos joskus löydän täydellisen hampurilaissämpylän kaupan valikoimasta tai opettelen vihdoinkin tekemään sellaista itse, lupaan kertoa välittömästi. Toistaiseksi testailu kuitenkin jatkuu, mikä onkin oikein hyvä veruke tehdä hampurilaisia taas pian uudestaan!

Punakaalisalaatti
1 pieni punasipuli
200 g punakaalia
½ sitruunan mehu
2 tl puna- tai riisiviinietikkaa
2 tl hunajaa
tuoretta chiliä maun mukaan
kourallinen tuoretta korianteria ja minttua
suolaa ja pippuria

Lime-jogurttikastike
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 limen mehut
1 iso valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Lisäksi
halloumijuustoa
hyviä hampurilaissämpylöitä

Suikaloi punakaali ja sipuli. Sekoita sitruunan mehu, etikka ja hunaja keskenään. Lisää joukkoon hienonnettu chili ja yrtit ja sekoita. Kaada kastike punakaali- ja sipulisilpun joukkoon. Sekoita ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Purista jogurtin joukkoon limen mehu ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise sämpylät ja levitä niille punakaalisalaattia. Aseta päälle paistettua halloumia. Viimeistele hampurilaiset lime-jogurttikastikkeella.

Pippurimylly

Arkisto