Blogit

Halloumi-varhaiskaalisalaatti

26.6.2015 Teksti: Pippurimylly

Kesä on hienoa aikaa kasvisrintamalla. Into on äärimmäisen piukassa, kun pitkän juures- ja tuontivihanneskauden jälkeen pääsee vihdoinkin iskemään hampaansa raikkaisiin uuden sadon antimiin. Onhan näitä taas varrottukin!

Yksi sesongin ehdottomista lemppareistani on varhaiskaali. Varhaispotun kotimaisten yksilöiden rantautumista kauppoihin maltoin odottaa sinnikkäästi loppuun asti, mutta kaalin kanssa kävi toisin. Kauniin vihreän, unkarilaisen varhaiskaalin kutsuhuuto hevi-osastolla kävi niin vastustamattomaksi, että kotiutin sesongin ensimmäisen kaalinpään jo muutama viikko sitten. Nythän tätä herkkua saa jo kotimaisenakin.

Mehukas ja rouskuva varhaiskaali taipuu moneen. Ihanaa wokattuna, haudutettuna ja sellaisenaan, lisukkeissa, salaateissa, grillissä ja keitossa. Kesän ensimmäinen kaaliateriaa varten koeajoin reseptin, joka oli kutkutellut takataskussa talvesta asti: Pirjo Heikkilän Ravintola X -tv-ohjelmassa kokkaama halloumi-varhaiskaalisalaatti. Tässä annoksessa piilee lupaus kesästä!

1 varhaiskaali
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
halloumijuustoa

Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta viinietikka, sokeri ja vesi ja kaada liemi kaalien päälle. Anna marinoitua yön yli kylmässä. Grillaa tai paista halloumijuusto ja lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua.

Pippurimylly

Arkisto