Blogit

Höyrytettyä siikaa ja bataattisalsaa

18.1.2015 Teksti: Pippurimylly

Parina viime viikonloppuna on keskitytty lähinnä joutenoloon, loikoilemiseen ja tyhjäntoimittamiseen – vieläpä täysin hyvällä omallatunnolla. Siinä sivussa on kokattu myös älyttömän hyviä ruokia! Helppoja ja näppäriä sellaisia, kuten tämän hidastempoisen tammikuun olemukseen näköjään kuuluu.

Olen tainnut joskus aiemminkin mainita, että yksi ehdottomia keittiölemppareitani on bambusta valmistettu höyrytyskori. Kalan kypsentäminen käy siinä kuin itsestään, ja lopputulos on ollut poikkeuksetta priimaa: höyryttämällä kalan oma hieno maku, kosteus ja rasva pääsevät todellisiin oikeuksiinsa. Kyytipojaksi fisulle tehtiin tällä kertaa muuten melko tavallista salsaa, johon saatiin ruokaisuutta ja ekstrahyvää makua uunissa paahdetusta bataatista. Maistui!

Höyrytetty siika

2 siikafileetä
suolaa ja pippuria
limeä
tuoretta korianteria

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Laita höyrytyskorin pohjalle pala leivinpaperia ja siikafileet sen päälle. Rouhaise kalojen pintaan suolaa ja pippuria ja asettele limesiivuja ja tuoretta korianteria päälle. Kun vesi kiehuu, nosta höyrytyskori kattilan päälle. Anna kypsyä noin 15 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Kypsymisaika riippuu fileiden paksuudesta. Tarjoa bataattisalsan kanssa.

Bataattisalsa

1 pieni bataatti
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
2 tomaattia
1 avokado
1 pieni sipuli
tuoretta chiliä oman sietokyvyn mukaan
1 lime
kourallinen tuoretta korianteria

Kuori ja kuutioi bataatti. Laita bataattikuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Rouhaise pintaan myös suolaa ja pippuria ja sekoita vähän. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä ja alkavat tummua vähän.

Paloittele tomaatit ja avokado ja hienonna sipuli ja chili. Sekoita ne kulhossa bataattikuutioiden kanssa. Purista joukkoon limen mehu, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella silputulla korianterilla. Tarjoa kalan kanssa.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

MakiaaMinnalta: tottahan toki, höyrystyskattila ajaa varmasti saman asian 🙂

Tämä vissiin onnistuu myös sellaisen höyrytyskattilan avulla…? Näyttää niin herkulliselta, että voisi kokeilla. Muitakin herkullisia ohjeita täällä on, löytäisi vain aikaa niiden tekoon 🙂

MakiaaMinnalta: tottahan toki, höyrystyskattila ajaa varmasti saman asian 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *