Blogit

Hyvää huomenta, eli kananmunaa tomaattikupissa

16.8.2013 Teksti: Pippurimylly

Tässäpä aivan erinomaisen herkullinen, keveähkö ja simppeli tarjoiluehdotus viikonlopun aamiais- ja brunssipöytiin: kananmunalla täytetyt ja juustolla kuorrutetut tomaatit. Hauska idea löytyi täältä, itse tekaisin niitä viimeisen lomapäiväni hitaan ja pitkän aamun ratoksi. Nämä jäävät taatusti aamupalarepertuaarini vakiovieraiksi!

2 isoa tomaattia
2 kananmunaa
0,5 dl raastettua juustoa (minä laitoin parmesania ja cheddaria)
suolaa ja pippuria myllystä
tuoreyrttejä

Leikkaa tomaateista ”hatut” pois ja koverra sisus ulos. Ripottele tomaattien pohjalle juustoraastetta ja riko sitten muna kunkin tomaatin sisään. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia ja ripottele sitten juustoraaste pinnalle. Laita uuniin vielä 7-8 minuutiksi, tai kunnes muna on hyytynyt mieleiseksesi. Rouhaise tomaattien päälle suolaa ja pippuria ja pirskota niille hieman oliiviöljyä. Saksi päälle vielä tuoreyrttejä, esim. basilikaa.
 

Pippurimylly

Arkisto