Blogit

Jokiravunpyrstöjä ja yrtti-riisisalaattia

14.1.2014 Teksti: Pippurimylly

Ruokavuosi 2014 on kohdallani startannut varsin laiskanpulskeasti ja löysin ottein. Ulkoruokailu ja nopeasti valmistuvat iltapalat ovat olleet valttia, kun laiska ja semikiireinen kokki ei juuri nyt oikein muuhun taivu. Onneksi tässä on vielä melkein kokonainen vuosi aikaa ryhdistäytyä…

Ja onneksi on arkiston kätköt! Sieltä löytyy aina jotain vielä julkaisematonta ammennettavaa blogin puolelle. Tätä vinkeän makuista, korianterilla ja limellä piristettyä rapu-riisisalaattia tein jo pari kuukautta sitten, ja resepti siihen löytyi täältä. Hurjan hyvää ja vartissa valmista!

500 g jokiravunpyrstöjä
20 g fajitas-mausteseosta
3 rkl öljyä
kourallinen tuoretta silopersiljaa
kourallinen tuoretta korianteria
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 lime
0,5 tl suolaa
4,5 dl keitettyä riisiä
1 punainen paprika

Sekoita jokiravunpyrstöt, fajitas-mausteseos ja öljy keskenään huolellisesti kulhossa. Anna marinoitua hetki jääkaapissa.
Pilko tuoreyrtit ja valkosipulinkynsi. Yhdistä persilja, korianteri, valkosipuli, oliiviöljy, puolikkaan limen mehu ja suola blenderissä ja surauta sileäksi. Sekoita persilja-korianterikastike keitetyn riisin joukkoon. Lisää myös pilkottu paprika sekaan.

Paista jokiravunpyrstöt pannulla öljyssä. Annostele riisi-yrttiseos lautasille ja asetteli ravut päälle. Koristele annokset tuoreella korianterilla ja persiljalla sekä limelohkoilla. Purista joukkoon vielä hieman limen mehua ennen tarjoilua.

Pippurimylly

Arkisto