Blogit

Juusto-seesamileipäset

12.4.2015 Teksti: Pippurimylly

Vaikken varsinaisesti mikään jauhopeukalo olekaan, innostun aina tasaisin väliajoin täyttämään kuivakaappia erinäisillä jauhoilla ja muilla leivontatarpeilla. Ne saattavat jäädä unholaan aina toviksi, mutta sitten tulee taas kausia, kun muuta ei teekään mieli kuin survaista kädet taikinaan. Tämän viikon päähänpinttymä on ollut, että leipä on leipaistava itse omin pikku kätösin.

Nykyajan gluteenittomuustrendin myötävaikutuksesta sitä on itsekin alkanut tarkkailla ylimääräisten viljojen ja sokerin osuutta omassa ruokavaliossa. Senpä vuoksi olen eritoten innostunut viljattomasta leivonnasta tässä viime aikoina. Näiden gluteenittomien seesami-juustoleipästen ohjeen löysin Googlen ohjaamana täältä. Aivan mainioita ja huippumaukaita tapauksia, jotka on vielä älyttömän helppo valmistaa. Tunnetaan taloudessamme myös lisänimellä klönttöset. Ruma lempinimi ei onneksi näitä veikkosia pahenna!

(9 leipästä)

3 kananmunaa
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl öljyä
1,5 dl mantelijauhoa
1 rkl kookosjauhoa
0,5 dl kuorittuja seesaminsiemeniä + ylimääräisiä koristeluun
1 rkl psylliumia
2,5 dl juustoraastetta

Vatkaa munat, jogurtti, öljy ja juustoraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne munaseokseen. Anna seoksen turvota vähintään 5 minuuttia. Muotoile taikinasta leipäsiä (9 kpl) leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista uunissa 200 ˚C asteessa noin 20 minuuttia. Syö haluamallasi tavalla – sellaisenaan, päällisillä, täytettynä. Leivät eivät kohoa hirveästiä, mutta ne saa myös halkaistua.
 

Pippurimylly

Arkisto