Blogit

Kvinoa-tabbouleh ja sinihomejuusto-omenatsatsiki

12.7.2014 Teksti: Pippurimylly

Se on loma! Ja huomenna koittaa tämän kesän laatuaan ensimmäinen lomamatka. Sitä ennen oli jääkaapin tyhjennys paikallaan: hus pois kurkunpätkät ja mädäntymisvaarassa olevat tomaatit. Tabboulehiahan siitä yhtälöstä syntyi!

Tabboulehin seuralaiseksi oli suorastaan pakko tehdä tsatsikia, joskin se sai tällä kertaa uutta twistiä raastetusta omenasta ja sinihomejuustosta. Kaupasta hain vielä valmista grillibroileria, ja siinähän se lauantai-illan täysin tuulesta tempaistu ateria olikin.

Tabbouleh kvinoasta

1,5 dl kvinoaa
2 tomaattia
10 cm pätkä kurkkua
1/2 pieni punainen paprika
1 kevätsipuli
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 sitruuna
mustapippuria myllystä

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi. Silppua kevätsipuli ja yrtit. Yhdistä kypsennetty kvinoa, kasvikset sekä yrtit kulhossa ja sekoita huolellisesti keskenään. Mausta sitruunan mehulla ja mustapippurilla.

Sinihomejuusto-omenatsatsiki

2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 pieni omena
noin 50 g sinihomejuustoa muruina
1 valkosipulinkynsi
tuoretta minttua ja persiljaa
mustapippuria

Valuta jogurtti. Raasta omena ja valkosipulinkynsi. Sekoita jogurtin joukkoon omenaraaste, sinihomejuustomurut sekä valkosipulinkynsi. Silppua joukkoon tuoretta minttua ja persiljaa ja mausta vielä mustapippurilla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.


 

Pippurimylly

Arkisto