Blogit

Kylmä avokadokeitto

4.9.2013 Teksti: Pippurimylly

Loppukesä ja alkusyksy ovat olleet niin lämpimiä, että en ole huomannut kaivanneeni perinteisiä, lämmittäviä syysruokia juurikaan. Kesänraikkaita ruokia, keittoja ja salaatteja tekee edelleen mieli!

Viime viikko aloitettiinkin tällä freesillä mutta täyteläisellä avokadokeitolla. Kauhan varressa heilui tällä kertaa chiliharrastukseensa höyrähtänyt kanssa-asukki; näitä chili-eksperimenttejä tulee nyt harva se päivä… Pirullisen kuumasta chilikirjasta napattu resepti oli tulisuusluokitukseltaan ”mieto”, mutta toisen Anaheim-chilin korvaaminen Habanerolla nosti tulisuusasteen vähintäänkin keskituliseen.

Kylmä avokadokeitto
Michael Harwood: Pirullisen kuuma chilikirja

(4 annosta)

1-2 Anaheim-chiliä (korvasimme toisen Habanerolla)
1 rkl oliiviöljyä
3 isoa kypsää avokadoa
2,5 dl kana- tai kasvislientä
2,5 dl kevytkermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl limettimehua
suolaa ja valkopippuria
(mintunlehtiä koristeluun)

Halkaise chilit pitkittäin ja aseta ne kuorellinen puoli ylöspäin uuniin grillivastuksen alle. Pirskottele päälle oliiviöljy. Grillaa chilejä 5 minuuttia eli kunnes kuori paahtuu tummaksi ja rakkulaiseksi. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

Kuori chilit ja kaavi siemenet sekä sisäkalvot pois. Laita chilit monitoimikoneeseen. Kuori avokadot, paloittele ne ja lisää monitoimikoneeseen yhdessä kanaliemen kanssa. Hurauta sileäksi pyreeksi. Koneen käydessä alhaisilla kierroksilla lisää kerma ja maito. Sekoita joukkoon limettimehu ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada keittokulhoon ja pidä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Sofia: luulen, että juotava guacamole -vibat väistettiin tässä tujulla chilillä, sillä päällimmäisenä tästä jäi mieleen mukava polte 😀 ihan hyvää tuli, kokeile pois!

Oon pariin kertaan aiemmin törmännyt avokadokeittoihin ja aina ajatellut, että ne varmaan maistuu ja tuntuu vähän niinkuin juotavilta guacamoleilta – mikä taas ei ole erityisen houkutteleva ajatus. Mutta tää näyttää nyt niin hyvältä, että tekee mieli kokeilla 🙂

Sofia: luulen, että juotava guacamole -vibat väistettiin tässä tujulla chilillä, sillä päällimmäisenä tästä jäi mieleen mukava polte 😀 ihan hyvää tuli, kokeile pois!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *