Blogit

La fiesta

9.6.2013 Teksti: Pippurimylly
 

Olen viimeisen vuoden aikana ihan toden teolla tykästynyt meksikolaiseen keittiöön: tuoreisiin raaka-aineisiin ja makuihin, joissa yhdistyy tulisuus, raikkaus ja hapokkuus riemastuttavalla tavalla. Makuyhdistelmät ovat nerokkaan pirskahtelevia ja raaka-aineet ja mausteet just eikä melkein minun mieleeni.

Meksikolainen kattaus sopii erinomaisesti myös näihin raukeisiin kesäiltoihin ja -päiviin, ja niinpä tämä viikonloppu vierähti hyvin pitkälti meksikolais/kreolihenkisissä tunnelmissa. Fiestaa ja siestaa, mitäpä sitä muuta ihminen tällaisina aikoina tarvitseekaan!


MUSTAPAVUILLA JA MANGO-AVOKADOSALSALLA TÄYTETY TACOT

Mango-avokadosalsa
1 mango
1 avokado
1/2 punasipuli
1 punainen chili
1/2 limen mehu
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria, oliiviöljyä

Lisäksi
1 prk mustapapuja
1 pieni sipuli
100 g jauhelihaa
tacomaustetta (tee itse, näin helppoa se on!)
cheddarjuustoa raastettuna
kermaviiliä (mausta esim. valkosipulijauheella, limellä ja korianterilla)
tulista meksikolaista salsakastiketta
tacokuoria

Valmista salsa: kuutioi mango ja avokado, hienonna sipuli, chili ja korianteri. Sekoita keskenään kulhossa ja purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta tacomausteella ja kaada joukkoon valutetut mustapavut.

Lämmitä tacokuoret uunissa pakkauksen ohjeen mukaan ja täytä tacot papu-jauhelihaseoksella ja mangosalsalla. Lisää päälle vielä kermaviiliä, raastettua cheddaria sekä salsaa.


KATKARAPU-GUACAMOLETACOT
Resepti täältä

Cajun-katkaravut
200 g katkarapuja
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
ripaus oreganoa, timjamia, cayennea ja suolaa

Avokadotahna
1 kypsä avokado
1 iso tomaatti
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl limenmehua
1/2 punainen chili
suolaa, pippuria

Lisäksi
cheddarjuustoa raastettuna
tulista meksikolaista salsakastiketta
tuoretta korianteria
pieniä tortillalettuja

Cajun-katkaravut: Sulata ravut. Yhdistä ravut ja kaikki mausteet kulhossa ja sekoita huolellisesti keskenään. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista katkarapuja siinä parin minuutin ajan; varo paistamasta liian kauan, etteivät katkaravut sitkisty.

Avokadotahna: Muussaa avokado haarukalla tai sauvasekoittimella. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot ja jogurtti avokadon joukkoon ja mausta silputulla chilillä, limenmehulla, suolalla ja pippurilla.

Kokoa lämmitetyille tortillaletuille avokadotahnaa, katkarapuja ja raastettua cheddaria. Viimeistele salsakastikkeella ja silputulla tuoreella korianterilla, taita lettu ja nauti.

Pippurimylly

Arkisto