Blogit

Limettisiikaa saaristolaisleivällä

20.12.2014 Teksti: Pippurimylly
 

Loma tuli, ja seuraavaksi pitäisikin vyöryä joulunviettoon ihan muihin maisemiin! Sen ihan oikean joulun siis, tulihan sitä tuossa ujosti harjoiteltuakin jo etukäteen… 
 
Parin viikon takaisin esijoulun vietosta olisi vielä yksi resepti jaettavana: Helsingin Sanomista repäisty limettisiian ohje. Nappaa tästä viime hetken vinkkivitonen joulupöytään! Cevichemäinen lopputulos oli huippufreesi ja -maukas.

limettisiika

2 (noin 500 g) siikafileetä
1½ rkl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
rouhaisu mustapippuria
muutama oksa minttua
 
Marinadi:
2 (luomu)limetin mehu ja kuoriraaste
½ dl hienonnettua tilliä
1 rkl hunajaa
¼ tl suolaa
2 rkl (sitruuna)oliiviöljyä
 
Lisäksi:
12 viipaletta makeaa saaristolaisleipää
voita
tilliä tai minttua

Pyyhi siikafileiden pinta talouspaperiin. Ripottele fileiden pinnalle merisuolaa ja sokeria. Rouhaise päälle mustapippuria. Aseta päälle muutama mintun oksa. Nosta fileet lihapuolet vastakkain ja kääräise tuorekelmuun tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin ja anna graavaantua 1 vuorokausi.

Pyyhi siikafileiden pinnalta suolat ja mintunoksat pois. Leikkaa graavikalan tapaan nahattomiksi viipaleiksi. Kuutioi viipaleet.Pese limetit kuumalla vedellä ja pyyhi pinta talouspaperiin. Raasta limeteistä kuoret, halkaise ja purista mehut kulhoon.Sekoita mehun joukkoon kuoriraaste, tilli, hunaja ja suola. Lisää joukkoon kuutioitu siika. Sekoita joukkoon sitruunaoliiviöljy. Nosta kylmään ja anna marinoitua vähintään 6 tuntia.

Leikkaa saaristolaisleivät halutessasi muotilla pyöreiksi suupaloiksi, voitele voilla ja lado päälle siikaa. Koristele tillillä tai mintulla.

Pippurimylly

Arkisto