Blogit

Linssibolognese

20.8.2013 Teksti: Pippurimylly

Hyvästi lomalöhöily ja terve vaan arki! En varsinaisesti ole sinua kaivannut, mutta eiköhän me taas toisiimme pikkuhiljaa totuta.

On muuten jännä, miten nopeasti sitä ihminen muljahtaakin takaisin arjen kaavamaisuuteen; rutiineihin, aikatauluihin, säntillisyyteen ja säännöllisyyteen. Se sama selkäranka, joka vielä viime viikolla oli spagettia, on yhtäkkiä suoristunut ja takaisin ruodussa. Jos lomalla söi mitä sattui ja milloin sattui, niin nyt on syömähommissakin taas joku roti: syödään tiettyyn aikaan, säännöllisin väliajoin, ja mikä tärkeintä, syödään taas ihan oikeaa, tervehenkistä ravintoa jatkuvan ulkoruokinnan ja herkuttelun vastapainoksi. Kukkaron ja vyötärön kannalta loman loppuminen ei siis loppujen lopuksi ole yhtään huonompi juttu!

Arjen ankeuden ja ihanuuden kunniaksi ruuaksi valmistui eilen arkiruokien kunkkua, pasta bolognesea, tällä kertaa linsseistä. Tauon jälkeen ihan tavallinen, konstailematon kotiruoka maistui aivan erityisen hyvältä.

 (4 annosta)

2 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3-5 dl kasvislientä
1 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria, oreganoa, basilikaa, (suolaa)
parmesania
tuoretta persiljaa

Silppua sipuli, porkkana ja lehtiselleri mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota kasvikset siinä. Anna kasvisten pehmentyä ja kaada sitten tölkkitomaatit ja muutama desi kasvilientä pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää linssit. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen puolisen tuntia, lisää kasvislientä aina tarpeen mukaan. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Tarjoa kastike spagetin kanssa, vuole päälle parmesaanilastuja sekä ripottele silputtua persiljaa.
 

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi