Blogit

Lohi-parsaniput ja munakokkeli

8.6.2015 Teksti: Pippurimylly

Vieläkään ei ole yhtään liian myöhäistä syödä parsaa!

Ja senpä vuoksi viime hetken parsavinkit jakoon, olkaa hyvä.
Tästä aamiaissetistä nyt on jo aikaa, mutta kerrataan silti, että helatorstain pieni mutta sitäkin maukkaampi brunssi rakennettiin parsan ympärille. Uunissa paahdettujen parsojen ympärille kiepautettiin kylmäsavulohta, ja kyytipojaksi hauduteltiin munakokkelia. Kolme raaka-ainetta, ja that’s it. Äärimmäisen yksinkertaista, mutta sitä ne elämän parhaat asiat yleensä ovat.

Brunssi kahdelle

Kylmäsavuloheen käärityt parsat
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
150 grammaa kylmäsavulohiviipaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen.Leikka parsoista puumainen tyviosa pois. Öljyä uunivuoka ja asettele parsat vuokaa. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä, ja rouhaise mukaan vielä suolaa ja pippuria. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

Munakokkeli
4 kananmunaa
4 rkl kermaa
suolaa ja pippuria
kevät- tai ruohosipulia

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri. Sulata pannulla miedolla lämmöllä nokare voita. Kaada munamassa pannulle ja anna kokkelin kypsyä miedolla lämmöllä pyörittäen sitä koko ajan puuharukalla pohjaa myöden. Ota pois liedeltä, kun kokkeli on vielä mukavan kosteaa ja mehukasta. Viimeistele silputulla kevät- tai ruohosipulilla.
 

Pippurimylly

Arkisto