Blogit

Lohicevichellä ja avokadolla lastatut tacoveneet

15.10.2013 Teksti: Pippurimylly

Ceviche on hyvää. Niin hyvää, että kun jääkaappiin rantautui jättimäinen lohifilee, vonkaleesta valmistui ensin cevicheä ja sen jälkeen vähän lisää cevicheä.

Ceviche on raakakypsennettävä kalaruoka Etelä-Amerikan perukoilta. Kala ”kypsennetään” sitruunan- tai limenmehussa ja maustetaan esim. chilillä ja korianterilla. Ruoka on niin helppoa, terveellistä ja hyvää, että sen soisi kyllä uiskentelevan ruokapöytään useamminkin. Limessä marinoitu lohi päätyi meillä ensin paahtoleipästen väliin wasabimajoneesin ja guacamolen kanssa, ja sen jälkeen tacojen kyytiin. Sanomattakin lienee selvää, että kalan tuoreus on tässä pöperössä kaiken a ja o.

400 g lohta
2 limen mehut
1 ruukku korianteria
1 punasipuli
1 punainen chili
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria myllystä

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja laita kulhoon. Silppua korianteri ja sipuli ja hienonna chili. Purista kalan joukkoon limen mehut, lisää korianteri, sipuli, chili, oliiviöljy, suola ja pippuri. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.

Lisäksi:
tacoveneitä
avokadoa (muussattuna ja chilillä maustettuna)
(salsakastiketta)
(creme fraichea tai maustamatonta jogurttia)

Pippurimylly

Arkisto