Blogit

Lohitacot ja kurkku-banaaniraita

16.9.2014 Teksti: Pippurimylly

Töidenjälkeisessä maanantaikoomassa ei liiemmin huvita jäädä ruokakaupan hyllyjen väliin tuskailemaan, mitä sitä ruuaksi tekisi. Siksipä niissä olosuhteissa on viisainta mennä sieltä missä aita on matalin eli suunnistaa suosiolla tortillahyllyn äärelle!

Idea näihin lohitacoihin on ryövätty Jamielta. Kurkku-banaaniraidan ohjeen puolestaan bongasin kesän korvilla jostakin lehdestä. Banaaniraita olisi ehkä sopinut paremmin esimerkiksi kanan kanssa, sillä rasvainen lohi ei välttämättä ole paras mahdollinen seuralainen rasvaiselle hedelmälle. Yhdistelmä oli silti mielestäni veikeä, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä olivat mitä mainiointa maanantai-iltapalaa!

Lohitikka
400 g lohta
1 kukkurallinen ruokalusikallinen tandooricurrytahnaa
minitortillatettuja
jääsalaattia
kevätsipulia

Leikkaa lohi suikaleiksi. Sekoita lohipalat ja currytahna huolellisesti keskenään kulhossa. Paista palat pannulla oliiviöljyssä kypsiksi.
Tarjoa tortillaletut jääsalaatin, lohen, kevätsipulin ja kurkku-banaaniraidan (resepti alla) kanssa.

Banaani-kurkkuraita
3 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 banaani
200 g kurkkua
1/2 sitruunan mehut
pieni pala Scotch Bonnet -chiliä (tai jotain muuta chiliä)
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria myllystä

Raasta kurkku ja valuta raastetta hetken aikaa siivilässä. Yhdistä jogurtti ja kurkkuraaste kulhossa ja muussaa joukkoon banaani. Purista joukkoon myös sitruunan mehu ja lisää hienonnettu chili ja korianteri. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria tarpeen mukaan.
 

Pippurimylly

Arkisto