Blogit

Mac & cheese tofulla ja parsakaalilla

11.9.2013 Teksti: Pippurimylly

Olen aina pitänyt vakavanhaa, supisuomalaista makaronilaatikkoa aivan ylivertona verrattuna sen juustoisaan Amerikan-serkkuun, perijenkkiläiseen macaroni & cheese –ruokaan. Siltikin, jossain vaiheessa elämää sitä on vääntänyt jo niin monet makaronilådat – eritoten vegesellaiset – että välillä tekee mieli miksata mukaan vähän vaikutuksia sieltä rapakon takaa.

Ihan oikeaoppista mac&cheeseä en ole tietääkseni tehnyt koskaan. En tälläkään kertaa, koska tuntuu jotenkin väärältä ja turhalta tehdä etenkin arkena runsasenergistä ja ravinneköyhää ruokaa. Niinpä ruuan laadun nimissä ujutin tähän tekeleeseen mukaan vähän tofua ja parsakaalia. Itsensä huijausta se tietenkin oli, ei tästä terveysruokaa silti tullut. Mutta sen minä sanon, että joinakin päivinä mikään ei ole lohduttavampaa kuin hukuttaa huolensa ihanan juustoisaan hiilariunelmaan!

(4 annosta)

300 g makaronia
1 parsakaali
300 g kylmäsavutofua
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
5 dl maitoa
100 g cheddaria
parmesania + cheddaria + panko-leivänmuruja kuorrutukseen

Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää sinne makaronit. Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon paloiteltu parsakaali. Keitä, kunnes makaroni ja parsakaali ovat al dentejä. Valuta ja siirrä syrjään odottamaan.

Kuutioi tofu. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu cheddar. Kumoa makaroni-parsakaaliseos öljyttyyn uunivuokaan ja sekoita mukaan myös tofupalat. Kaada juustokastike päälle. Kuorruta cheddar- ja parmesanraasteella sekä panko-leivänmuruilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.


 

Pippurimylly

Arkisto