Blogit

Meksikonpata

21.10.2015 Teksti: Pippurimylly

Jokohan voisi olla tarpeeksi syksy pataruokien fiilistelyyn?
Ehkä ei, mutta kerron silti eräästä hyvinkin mainiosta meksikonpadasta. Itsehän siis korkkasin lämpöisten pataruokien sesongin jo elokuussa…

Tunnustan, että en ole varma, onko tällä pussiruokana parhaiten tunnetulla appeella oikeasti minkään valtakunnan tekemistä meksikolaisen ruokakulttuurin kanssa. Vai onko ainoa linkki Meksikon ja tämän ruuan välillä nimi ja sinnepäin loivasti viittaavat raaka-aineet? Joka tapauksessa autenttisempaa fiilistä (ja ennen kaikkea parempaa makua) voi hakea valmistamalla padan alusta alkaen itse.

Tässä supermaukkaassa pataruuassa on monta hyvää asiaa. Se on riittoisaa, edukasta, ja siinä on sopivassa suhteessa protskuja ja rehuja. Täydellistä arkiruokaa siis!

(6 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
400 g naudan jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
20 g tomaattipyrettä
juustokuminaa, oreganoa, inkivääriä, savupaprikajauhetta, sokeria, suolaa, pippuria
noin 6 dl vettä
3 dl riisiä
1 vahva chili (Madame Jeanette)
1 prk mustapapuja
2 dl pakastemaissia
1 lime

1 avokado
3 tomaattia
tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, paloittele paprika. Kuumenna loraus öljyä padan pohjalla ja kuullota sipulit ja paprikat siinä. Paista jauheliha erillisellä pannulla, mausta makusi mukaan ja lisää sitten pataan. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon riisit ja mausteet ja anna porista hiljalleen noin 20-30 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon silputtu chili, valutetut mustapavut sekä maissit. Sekoita ja purista joukkoon myös puolikkaan limen mehu. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä hetki. Lisää tarpeen mukaan pataan vähän vettä ja tarkista maku.

Pilko avokado, tomaatit ja tuore korianteri. Yhdistä ainekset kulhossa ja purista joukkoon toinen limen puolisko. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa meksikonpata annoslautasille ja lusikoi annosten päälle avokado-tomaattihöystettä.
 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Jallu Jollu: mahtavaa, että on maittanut! Joo, ei niihin valmispusseihin kannata kajota 🙂

Jos olisin tajunnut, että Meksikonpadan tekeminen on näin helppoa, en olisi koskaan ostanut sitä valmispussia. Kiitos reseptistä, namia!

Jallu Jollu: mahtavaa, että on maittanut! Joo, ei niihin valmispusseihin kannata kajota 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *