Blogit

Mintulla ja sitruunalla maustettu halloumipasta

26.1.2014 Teksti: Pippurimylly

Harmaanankea sunnuntai, epäonnistunut shoppailureissu ja muutenkin kaikin puolin pieleen mennyt päivä ajoivat tänään turvautumaan nopeaan ja mutkattomaan ruokaan, joka toi pienen pilkahduksen kesää lautaselle!

Nälkäkiukun mahdollisimman nopeaa taltuttamista varten ostoskoriin sujahti tänään siis täysin itseoikeutetusti pastaa. Itseni lohdukkeeksi puolestaan valikoitui raaka-aineita, joita sattui tekemään mieli. Halloumi, tuo Kyproksen lahja maailmalle, ei petä koskaan. Makukaveriksi minttua, sitruunaa ja chiliä, niin asiat alkavat olla jo ihan hyvällä mallilla. Kas niin syntyi sunnuntaipasta, joka ei ole millään muotoa talviteeman mukainen, mutta joka silti (tai ehkä juuri siitä syystä) sai taas suupielet kääntymään ylöspäin.

halloumipasta

spagettia kahden hengen tarpeisiin
100 g halloumia
reilu loraus hyvää oliiviöljyä
1/2 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punainen chili
1/2 ruukkua tuoretta minttua
1 ruukku rucolaa
2 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
parmesania

Keitä ja valuta spagetti. Paloittele halloumi ja paista se pannulla kauniin ruskeaksi. Siirrä halloumit hetkeksi pois pannulta ja kaada kypsä spagetti pannulle. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehut sekä kuoriraaste, raastettu valkosipulinkynsi sekä silputtu chili. Sekoita hyvin keskenään. Lisää myös revitty minttu ja rucola sekä pinjansiement. Tarkista maku ja rouhaise sekaan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pasta halloumin ja raastetun parmesanin kanssa.
 

Pippurimylly

Arkisto