Blogit

Mozzarella-parmesaanikanaa, kesäkurpitsaohrattoa ja uunitomaatteja

10.3.2013 Teksti: Pippurimylly

Pitkästä aikaa kotiviikonloppu, ja minä olen kotihöperöitynyt oikein huolella; heilunut lähinnä imurin ja kauhan varressa. Tulipahan siis tehtyä suursiivous ja ihan kamalasti ruokaa! Tässä niistä ensimmäinen, eli eilisen lounas. Jos arkena tulee pupellettua ankeita lounassalaatteja enemmän kuin ehkä huvittaisi, viikonloppuna otetaan sitten vahinkoa takaisin oikein korkojen kanssa.

(3 annosta)

Mozzarella-parmesaanikana
3 broilerin ohutleikettä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl leivänmuruja
suolaa, mustapippuria, oreganoa
1 kananmuna
100 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa

Nuiji broilerinfileitä tarvittaessa ohuimmiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Sekoita parmesaaniraaste ja leivänmurut keskenään laakealla lautasella, rouhaise sekaan mustapippuria ja oreganoa. Riko kananmunan rakenne toisella lautasella. Kierittele broilerinfileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen parmesaani-leivänmurusekoituksessa. Painele kunnolla, että seosta tarttuu kauttaaltaan fileiden pintaan. Kuumenna reilu loraus oliiviöljyä pannulla ja paista kanat siinä molemmin puolin kullanruskeiksi ja lähes kypsiksi – kanat paistetaan loppuun uunissa. Ota fileet pois pannulta ja siirrä öljyttyyn uunivuokaan. Viipaloi fileiden päälle mozzarellaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja kuplii hieman. Revi valmiiden fileiden päälle tuoretta basilikaa.
 

Kesäkurpitsaohratto
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl ohrahelmiä
n. 5 dl kasvislientä
1/2 kesäkurpitsa
mustapippuria myllystä
nokare voita
kourallinen raastettua parmesania

Hienonna valkosipuli ja silppua sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä. Kumoa kattilaan ohrahelmet ja kääntele pari kertaa. Lisää sitten kattilaan pari desiä kasvislientä ja sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä ja lisää lientä pikkuhiljaa vähän kerrallaan lisää. Jatka näin noin 20-30 minuuttia, kunnes ohra on sopivan pehmeää. Raasta joukkoon kesäkurpitsa. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku.
 

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit
500 g terttukirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria

Laita tomaatit öljyttyyn uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Hei Saara, kiva kuulla ja ole hyvä vaan! 🙂

Testasin kesäkurpitsaohrattoa, ihanaa oli, kiitosta vain. 🙂

Hei Saara, kiva kuulla ja ole hyvä vaan! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *