Blogit

Munakas meni kippoon

20.8.2014 Teksti: Pippurimylly

Loman ja helteiden aiheuttama ruuanlaittostoppi on jotenkin nyt jäänyt päälle: kotikeittiössä ei ole valmistunut oikeastaan mitään järjellistä suuhunpantavaa viikkokausiin. Hyi minua!

Ravintolaruokailun, piknikkien ja nopeiden leipien ja salaattien aikakausi alkaa kuitenkin pikkuhiljaa olla ohi, ja sen myötä alkaa keittiössäkin takuuvarmasti näkyä taas elonmerkkejä. Sitä odotellessa kuitenkin nopea vinkkivitonen viikonlopun brunssi- ja aamupalapöytiin, eli munakasta pienissä uunivuoissa. Tämä taitaa olla jotakuinkin ainoa ”ruoka”, jota kesälomalla vaivauduin tekemään!

Tarvitset:

kananmunia

täytteeksi esim. joitakin näistä:
kirsikkatomaattia
vuohenjuustoa
avokadoa
tuoretta pinaattia tai rucolaa
kalkkunaleikettä
raastettua emmentalia, mozzarellaa tai parmesania

Öljyä pieni annosvuoka. Laita haluamasi täytteet annosvuoan pohjalle, riko päälle kaksi kananmunaa ja rouhaise pinnalle suolaa ja pippuria. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, riippuen halutusta kypsyydestä.

 

Pippurimylly

Arkisto