Blogit

Omena-sinihomejuustorisotto

13.9.2013 Teksti: Pippurimylly

En tiedä kuvittelinko vain, vai kestikö kotimaisen omenasadon rantautuminen kauppojen hyllyille tänä vuonna jotenkin normaalia kauemmin. Odottavan aika oli joka tapauksessa pitkä, kun aloin jo elokuun alussa vartoa näitä pieniä punavihreitä ihanuuksia saapuviksi.

Vannon, että jos minulla on vielä joku päivä oma piha ja omenapuu, en valita ylitsevuotavasta sadosta tai omenoiden sijoitusongelmasta. Ensinnäkin olen kohtuullisen varma, että voisin elää jokaisen elämäni syyskuun pelkällä omenalla, jos niikseen tulisi. Toisekseen, omppuahan voi laittaa melkein mihin vaan! 🙂 Esimerkiksi risottoon, kas näin.

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
noin 1 litra kanalientä
4 pientä omenaa
125 g sinihomejuustoa
mustapippuria myllystä
hyppysellinen kuivattua rosmariinia
nokare voita

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Kumoa kattilaan riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten joukkoon loraus kanalientä ja sekoita. Lisää lientä aina vähän kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Paloittele omena pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot pannulla voissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää omenat risoton joukkoon, mausta mustapippurilla ja rosmariinilla. Lisää lopuksi joukkoon murusteltu sinihomejuusto sekä nokare voita. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoa esim. kanan ja rucolan kera.
 

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi