Blogit

Omenainen juustokeitto

15.10.2010 Teksti: Pippurimylly

Ennen kuin syksy tästä nyt vallan talveksi taipuu, olisi syytä postata tämä syyssoppa. Jos joku vielä miettii, mihin tunkisi osan omenapuun antimista, niin tässä olisi yksi vaihtoehto. Itse tein tätä soppaa silloin, kun koetin päästä eroon meille lahjoitetuista ompuista – niitä oli nimittäin paljon. Resepti on Ruokatorstaista repäisty, ja minä taisin viskata sekaan useampiakin pikkuomppuja.. Tässä kuitenkin resepti alkuperäismuodossaan.
 

2 isoa, hapanta omenaa
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 tl currya
öljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (tai fondia)
2 dl ruokakermaa
1 ps (150 g) sinihomejuustomurua
2 rkl vehnäjauhoja
noin 1/2 dl kylmää vettä
(suolaa)
mustapippuria

Tarjoiluun:
krutonkeja

Poista paprikasta siemenet ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat.

Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää ainekset sekä curry kattilaan. Paista sekoitellen vähän aikaa ja lisää sitten vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Lisää ruokakerma ja juusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut keittoon. Sekoita vehnäjauhot puoleen desiin kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana keittoon samalla sekoittaen. Anna keiton kiehua, kunnes se sakenee.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Rouhi keittoon mustapippuria.
 

Pippurimylly

Arkisto