Blogit

Paahdettu tomaatti-kikhernekeitto

19.2.2015 Teksti: Pippurimylly

Näinä kauniina mutta viileinä talvipäivänä lämpöisä soppa on aina paikallaan!

Vaikka tomaattisesonki siintää vielä jossakin kaukana tulevaisuudessa, on minua tässä viime kuukausina riivannut yllättävä tomaattikeittohimo. Tämän kepeän ja maukkaan keitoksen resepti on peräisin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta. Koko kirjan arvion voi lukea Keittokirjat testissä -blogista, mutta arvelin, että reseptin voisi laittaa jakoon tänne omankin blogin puolelle.

noin 1 kg kypsiä tomaatteja
1 punainen tai oranssi paprika
1 iso sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
3 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl kookosmaitoa
noin 3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
(2 tl chilitahnaa)
2 tl kuivattua basilikaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä

Vuoraa uunipelti foliolla. Halkaise tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja lohko se neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa se neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Pane kasvikset kuori ylöspäin uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda kasviksia 225 asteessa grillivastuksen alla noin 10 minuuttia tai kunnes niiden kuoret ovat mustuneet. Anna kasvisten jäähtyä ja poista sitten mustuneet kuoret.

Pane paahdetut kasvikset sekä kaikki loput aineet kattilaan ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna keitto. Tarkista suola. Koristele keitto halutessasi tuoreilla basilikanlehdillä ja tilkalla kookosmaitoa.
 

Pippurimylly

Arkisto