Blogit

Papu-avokadoquesadillat

9.1.2013 Teksti: Pippurimylly

Kaksi tämän keittiön kovinta ruokajuttua taitavat tällä hetkellä olla avokado ja mustapapu. Yhdessä tai erikseen, päivästä ja viikosta toiseen. Näitä mustapapu-avokadosalsalla täytettyjä quesadilloja olen lähikuukausien aikana ehtinyt tehdä useammin kuin on ehkä tervettä, edellisen kerran lauantaina tv-illan eväiksi. Siinä missä tacot ja tortillat alkavat jo vähän haukotuttaa, quesadilloihin en ole osannut vielä kyllästyä!

3 suurehkoa tomaattia
1 avokado
1 punasipuli
200 g mustapapuja
1/2 lime
1/2 nippu korianteria
suolaa ja pippuria

(mini)tortillalettuja
cheddarjuustoraastetta
salsa verdeä

Paloittele tomaatit ja avokado ja silppua sipuli. Sekoita tomaatti- ja avokadokuutiot, punasipulisilppu sekä mustapavut keskenään kulhossa. Purista joukkoon limen mehua. Mausta hienonnetulla korianterilla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Levitä salsa verdeä tortillaletun toiselle laidalle ja lusikoi päälle mustapapusalsaa. Ripottele päälle raastettua cheddaria ja taita tortillaletun toinen puoli päälle. Paista quesadillat paistinpannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin, kunnes juusto sulaa ja quesadillat ovat saaneet vähän väriä pintaansa.

Pippurimylly

Arkisto