Blogit

Papu-fiestasalaatti

8.7.2013 Teksti: Pippurimylly

Olen yleensä maailman suunnitelmallisin ruokakaupassa kävijä. Kauppalaput suunnitellaan huolella ja niihin mm. rustataan tarvittavat elintarvikkeet siinä järjestyksessä kuin ne lähikaupassa tielleni osuvat. Ruokashoppailuni on loppuun asti hiottua, tehokasta ja loogista etenemistä aina automaattiporteilta kassalle asti.

Mutta sitten on välillä aina näitä maanantaita, kun viikonloppu painaa vielä silmäluomia alaspäin ja aivot lyö tyhjää, ja loppujen lopuksi sitä vain päätyy jumittamaan hyllyjen väliin jonkinlaisen inspiroitumisen toivossa. Tänään oli juurikin sellainen päivä. Kun en muuta keksinyt, päädyin poimimaan ostoskoriin muutamia luottotarvikkeita – avokadoa, korianteri ja limeä – ja niillä päästiinkin jo hommassa hyvään alkuun. Kyllä siitä maanantai-illan iltapala sitten lopuksi syntyikin: mustapapuhärdelliä, olkaa hyvät!

2 ruukkua jääsalaattia
1 prk mustapapuja
200 g kirsikkatomaatteja
1 avokado
1 punasipuli
100 g maissia
1,5 dl riisiä
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi
juustokuminaa, cayennea, suolaa, pippuria
1/2 ruukku tuoretta korianteria
kourallinen tortillasipsejä
emmental-raastetta

Laita riisi kiehumaan. Halkaise kirsikkatomaatit, paloittele avokado ja sipuli. Yhdistä valutetut pavut, tomaatit, avokadot, sipulit, maissit sekä keitetty riisi kulhossa. Purista joukkoon limen mehu ja valkosipulinkynsi ja sekoita hyvin. Mausta juustokuminalla, cayennella, suolalla, pippurilla sekä silputulla tuoreella korianterilla. Revi tarjoiluastian pohjalle jääsalaattia ja laita papu-avokadoseos päälle. Ripottele päälle rikottuja tortillasipsejä sekä juustoraastetta.

Pippurimylly

Arkisto