Reseptit

Pelmenikeitto

Pelmenikeitto on tukeva ja ihanasti lämmittävä pakkaspäivän ruoka. Valmiista pelmeneistä keitto valmistuu sukkelasti. Poimi helppo ohje!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pelmenikeitto

  • 400 g liha- tai kasvispelmenejä (pakaste)
  • 1 l vettä
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 rasia (250 g) herkkusieniä
  • 100 g vihreitä papuja
  • n. 5 cm:n pala purjoa
  • 2 kevätsipulia

Lisäksi:

  • 1 prk (120 g) smetanaa

Valmistusohje

Pelmenikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuumenna liha- tai kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää jäiset pelmenit ja keitä niitä neljä minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pelmenit pois liemestä reikäkauhalla.

2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Lisää sienet, pavut ja silputtu purjo liemeen. Keitä seitsemän minuuttia.

3. Laita pelmenit takaisin liemeen. Mausta pelmenikeitto mustapippurilla ja kuumenna. Lisää pinnalle silputut kevätsipulit. Tarjoa pelmenikeitto smetanan kanssa.

Katso myös: Paahdettu kasviskeitto ja tortelliineja

Katso myös Kotiliesi.fi: Pelmeneitä punajuuriliemessä

X