Blogit

Pelmenikeitto

9.11.2015 Teksti: Pippurimylly

Marraskuu pistää parastaan: tuutin täydeltä pimeää, märkää, koleaa ja ankeaa. Nyt jos koskaan on sopiva hetki kaivaa esiin suurin keittokattila mitä löytyy ja keitellä iltojen lämmikkeeksi litratolkulla soppaa.

Mitä mausteisempi soppa, sitä paremmin se tuntuu tähän aikaan vuodesta toimivan.
Tämä lievästi itänaapurin suuntaan kallistuva keitos on yksinkertaista ja helppoa, mutta silti hurjan hyvää ja hellivää arkiruokaa. Reseptin nappasin Soppa 365 -sivustolta. Kiinankaalin vaihdoin kylläkin keräkaaliin, ja lisäksi nakkasin joukkoon myös sesonkirehujen kunkkua, lehtikaalia. Toimii, osuu ja uppoaa!

1 l lihalientä
3 porkkanaa
1 sipuli
300 g kaalia
400 g pakastettuja pelmeneitä
50 g lehtikaalia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 ruukkua sileälehtistä persiljaa
(smetanaa)

Kiehauta lihaliemi kattilassa. Pese ja kuori porkkanat. Viipaloi porkkanat 2 mm:n paksuisiksi kiekoiksi. Kuori sipuli, halkaise se ja poista kanta. Leikkaa sipulinpuolikkaat noin 2 mm:n paksuisiksi suikaleiksi. Viipaloi kaali 1/2 cm:n suikaleiksi.

Nosta porkkanat, sipulit ja kaalit lihaliemeen ja anna kiehua noin 5 min. Lisää keittoon itse tekemäsi tai kaupan pakastepelmenit. Jatka keittämistä noin 5 min. Jäiset pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat keiton pinnalle. Lisää paprikajauhe. Sekoita, kiehauta ja tarjoa höyryävän kuumana. Koristele riivityllä lehtipersiljalla.

Vinkki: Voit tarjota keiton smetanan kanssa. Lisää keittoon suolaa vain, jos lihaliemi ei ole kyllin suolaista.
 

Pippurimylly

Arkisto