Blogit

Persikka-tomaattisalsa ja guacamole

19.10.2014 Teksti: Pippurimylly

Suurena meksikolaisen ruuan ystävänä nyt on kyllä aivan pakko korjata pieni mutta häiritsevä virhe maailmassa: blogissani ei ole ainuttakaan salsa- tai guacamole-reseptiä! Kaikki kai niitä osaa tehdä, mutta tässä tulee viikonlopun kunniaksi pari yksinkertaista ohjetta. Hyvät soosit ovat jokaisen tortilla- ja tacoiltaman A ja O, ja itse tekemällä saa vaan monin verroin parempaa kuin kaupan vastaavilla. Ehdottomasti pienen vaivansa väärtejä siis ja vieläpä helposti modattavissa!

Persikka-tomaattisalsa
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 jalopeno
(1/2 punainen paprika)
suolaa, pippuria, sokeria
1 persikka

Halkaiset tomaatit ja jalopeno ja lohko sipuli. Paloittele myös paprika muutamaan osaan. Levitä tomaatit, sipuli, valkosipulit, jalopeno ja paprika leivinpaperille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria sekä hyppysellinen sokeria. Paahda 200-asteisessa noin 20 minuuttia. Laita paahdetut kasvikset blenderiin paloitellun persikan kanssa ja surauta koko homma sileäksi.

Guacamole
2 pientä avokadoa
1/2 lime
1/2 pieni punasipuli
1 tomaatti
pala Scotch Bonnet -chiliä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria

Muussaa avokadot haarukalla. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna sipuli ja tomaatti ihan pieniksi paloiksi ja lisää ne joukkoon. Mausta hienonnetulla chilillä ja korianterilla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita.


 

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi