Blogit

Pho Ga (vietnamilainen kana-riisinuudelikeitto)

8.1.2015 Teksti: Pippurimylly

Kun elämä ihan kirjaimellisesti räiskii loskavettä päin naamaa ja varpaita paleltaa non-stoppina, hetkellistä helpotusta voi koettaa hakea lämmittävistä ja mausteisista keitoista. Vietnamilainen pho-keitto on täydellinen täsmäase tätä kylmää ja pimeää tammikuuta vastaan!

Pho-keitto on vietnamilaisen keittiön tavaramerkki, mausteinen riisinuudelikeitto. Sen aromikas liemi on koko homman alfa ja omega, alku ja loppu. Yhdessä tuoreiden yrttien kanssa ne muodostavat aivan hykerryttävän herkullisen kombon, johon on helppo addiktoitua (terveisin eräs, joka antaumuksella rääppii loput pho-liemet suoraan kattilasta pelkän riisinuudelin kanssa…).

Omat makunystyräni eivät välitä, onko tämän sopan proteiininlähteenä naudan- vai broilerinlihaa vai jotain muuta. Tätä loppiaisena tehtyä keitosta syötiin ensin kanan ja toisena päivänä tofun kanssa. Tässä versiossa inkivääriä, sipulia ja mausteita myös paahdettiin ennen liemeen lisäämistä. En ole varma, toivatko ne lisäarvoa makuun, mutta makuhermot kiittivät tällä(kin) kertaa!

pho-keitto

(4 annosta)

6 tähtianista
6 neilikkaa
2 kanelitankoa
1,5 rkl korianterinsiemeniä
3 kokonaista mustapippuria
1 sipuli
pala inkivääriä
1,5 l hyvää kanalientä
4 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
300 g broilerinlihaa
150 g mungpavunituja
200 g riisinuudeleita
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria, minttua ja basilikaa
kevätsipulia
limelohkoja
(sriracha- tai hoisin-kastiketta)

Paahda tähitaniksia, neilikoita, kanelitankoja, korianterinsiemeniä sekä mustapippureita hetki kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Halkaise sipuli ja inkivääri ja paahda niitä uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta alkaa mustua. Kuori mustuneet kohdat pois.

Kiehauta kanaliemi ja lisää paahdetut mausteet sekä sipuli ja inkivääri joukkoon. Lisää myös kala- ja soijakastike sekä sokeri. Anna porista hiljalleen puolisen tuntia. Kaada kattilan sisältö siivilän läpi kulhoon. Mausteet, sipuli ja inkivääri jäävät siivilään ja ne heitetään pois. Kaada liemi takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää viipaloitu broilerinliha ja keitä, kunnes kana on kypsää. Lisää vielä mungpavunidut joukkoon.

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele nuudelit keittolautasille ja kaada päälle keitto. Viimeistele annokset silputulla chilillä, kevätsipulilla, korianterilla, mintulla ja basilikalla. Tarjoile limelohkojen ja halutessasi esim. sriracha-kastikkeen kanssa.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

RypleistäViis: Kiitos vinkistä! Seuraava pho-satsi saattaa hyvinkin valmistua jo ensi viikolla… 🙂

RypleistäViis: Kiitos vinkistä! Seuraava pho-satsi saattaa hyvinkin valmistua jo ensi viikolla… 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *