Blogit

Pippurimylly: Kikherne-juurespata intialaisittain

23.8.2009 Teksti: Pippurimylly

Jotakuinkin tasaisin väliajoin minuun iskee täysin selittämätön himo kikherneitä kohtaan. Mielihalun ilmaannuttua kaivetaan arkistoista esiin joku vanhoista luottoresepteistä, tai sitten kokeillaan jotain ihan uutta. Tällä kertaa sitä ”jotain uutta”, eli intialaishenkistä kikhernepataa Makunautintoja kasviksista -kirjan ohjeen mukaan. Yksinkertaistin vähän reseptiä vetämällä pari mutkaa suoraksi, ja lisäksi korvasin osan perunasta kukkakaalilla. Intialaisiin makuihin on tullut viime aikoina otettua ihan huomaamatta vähän etäisyyttä, ja tauko on nähtävästi tehnyt tehtävänsä; tämä pöperö maistui nimittäin suorastaan hykerryttävän hyvältä!

(4 annosta)

1 sipuli
1 rkl voita
2 tl garam masalaa
2 rkl punaista currytahnaa
5 dl kasvislientä
n. 300 g perunoita
300 g porkkanoita
100 g palsternakkaa
1/2 kukkakaali
300 g kikherneitä keitettynä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl limetin mehua
suolaa, pippuria
Maizenaa haaleaan vesitilkkaan sekoitettuna

Hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa voita ja paista sipuli pehmeäksi. Freesaa myös mausteita, jotta niiden maku avautuu. Kaada päälle kasvisliemi. Huuhdo, kuori ja paloittele pataan tulevat juurekset. Kumoa perunan ja porkkanan lohkot liemeen ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, niin että juurekset säilyttävät kiinteytensä. Kaada liemeen kikherneet sekä kookosmaito ja mausta kalakastikkeella, limetillä, suolalla ja pippurilla. Saosta Maizenalla.

Tarjoa ruoka sellaisenaan tai esim. basmatiriisin kanssa.

Pippurimylly

Arkisto