Blogit

Pippurimylly: Sitrus-tofurisotto

26.1.2009 Teksti: Pippurimylly

Ja sitruunainen teema jatkuu ūüėÄ Tuossa er√§s kerta kirjastossa mukaani tarttui Sanna Miettusen ja Marianne Kiskolan Tofukeittokirja. Tunnistin opuksen, sill√§ parissa blogissa on siit√§ puhuttu paljonkin. Oikein mainioksi kirjaksi se osoittautuikin, heti ensisilm√§yksell√§ l√∂ytyi vaikka kuinka monta mielenkiintoista resepti√§. P√§√§tin aloittaa t√§st√§ reseptist√§, koska olen ensinn√§kin ihan hillit√∂n risottofani. Toisekseen, t√§h√§n sattui nyt n√§ps√§k√§sti l√∂ytym√§√§n kaikki aineksetkin kotoa, tofua lukuunottamatta. Ei ollut mit√§√§n suurempia odotuksia t√§m√§n ruuan suhteen, mutta oli kerrassaan miellytt√§v√§n, pirtsakan ja raikkaan makuista! Tykk√§sin.

1 pkt maustamatonta tofua

Tofun marinadi
1 sitruunan puristettu mehu
1 limetin puristettu mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl hunajaa
2 tk maustepippurirouhetta
1 tl suolaa

Risotto
3 dl risottoriisiä
8 dl kuumaa vettä tai kasvislientä
1 iso sipuli
1 sitruunan mehu
¬Ĺ sitruunan raastettu kuori
2 tl mustapippurirouhetta
2 rl ruokaöljyä
50 g voita tai margariinia
suolaa tarvittaessa
(2 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta)

Kuutioi tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tofu. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluimmin yön yli jääkaapissa.

Pilko sipuli pieneksi. Sulata voi tai margariini ja öljy kuumassa kattilassa. Kun voi on sulanut, lisää kattikaan sipulisilppu ja sekoita minuutin verran. Lisää kattilaan riisi. Kuullota muutama minuutti, kunnes riisistä tulee läpikuultavaa. Muista sekoittaa koko ajan. Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu. Lisää vettä tai kasvislientä kattilaan koko ajan sekoittaen sitä mukaan kun riisi imee nestettä itseensä. Sekoita koko ajan, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä ja siitä tulee risottomaista. Sekoita kiehuvaa risottoa noin 15-20 minuuttia. Lisää vielä marinadista siivilöidyt tofut ja myös marinadi, jos haluat risotosta kosteampaa. Lopuksi lisää vielä varovasti juustoraaste ja pilkotut yrtit. Jos haluat koko ateriasta iloisen keltaisen, voit värjätä riisin kurkumalla.

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi