Blogit

Pippurimylly: Thai-katkarapukeitto

21.9.2008 Teksti: Pippurimylly

Laitanpa vähän vanhempaa, päivittämättä jäänyttä reseptiä tähän väliin: tämä kauan kadoksissa ollut, lehdestä leikattu resepti tipahti pari viikkoa sitten eteeni jonkun keittokirjan välistä – selkeästi merkki siitä, että minun piti keittoa taas tehdä 🙂 muistelin, että olin aikoinaan hörppinyt tätä soppaa oikein hyvällä ruokahalulla, ja ihan hyvää tämä oli edelleen. Kookoksen, limen ja inkiväärin liittouma toimii ja kutkuttelee ainakin omia makuhermojani oikein mukavasti.

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 pieni kesäkurpitsa

1 keltainen paprika
1/2 limetin raastettu kuori ja mehu
1/2 punainen chili
pala tuoretta inkivääriä
50 g pikanuudeleita
1 pussi (180 g) katkarapuja
2 dl kookosmaito

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limetin raastettu kuori ja –mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti.

Pippurimylly

Arkisto