Blogit 15.2.2014

Aasialaisvaikutteiset haukiburgerit

Teksti: Pippurimylly

Viikonloppu, mikä mahtava tekosyy laittaa burgeribileet pystyyn!

Viikonloppuihin liittyy aina tiettyä hedonismia ja dekadenssia. Herätyskellolla saa huoletta heittää vesilintua, muovikulhoon pakatut evässalaatit vaihtuvat lennossa johonkin ihan muuhun, ja viinipullo napsahtaa iloisesti auki kokkailun lomassa. Kyllä lauantai saisi minun puolestani olla ainakin kaksi kertaa viikossa!

Koska joudun tällä hetkellä olosuhteiden pakosta elämään mukana olympiahuumassa, ajattelin keskittyä siihen itseäni enemmän kiinnostavaan seikkaan tässä asiassa: kisakatsomoeväiden loihtimiseen. Hampurilaiset ovat tämän päivän kantava teema, ja lounaaksi kasasinkin loivasti Aasian suuntaan kallistuvat kalapurilaiset.

Kalahampurilaiset

(2 hampurilaista)

Haukipihvit
300 g haukea tai muuta vaaleaa kalaa
2 kevätsipulia tai kourallinen ruohosipulia
1 valkosipulinkynsi
1/4 sitruunan mehut
1 pieni punainen chili
1 kananmuna
kourallinen tuoretta korianteria
pieni pala inkivääriä
suolaa ja pippuria

vehnäjauhoja
kurkumaa

Paloittele kala ja poista siitä isoimmat ruodot. Paloittele myös kevätsipuli, valkosipulinkynsi ja chili. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi massaksi. Muotoile massasta kaksi isoa pihviä. Sekoita laakealla lautasella vehnäjauhot ja kurkuma keskenään ja pyörittele pihvit siinä. Paista runsaassa öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Coleslaw
200 g kaalia
1 porkkana
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl sitruunan mehua
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkana. Yhdistä porkkana, kaali, jogurtti ja majoneesi. Sekoita myös kookoshiutaleet, sitruunan mehu, viinietikka ja silputtu ruohosipuli joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäksi
tuoretta korianteria
majoneesia
hampurilaissämpylöitä

Kokoa burgerit. Laita sämpyläpohjan päälle coleslawia, sitten haukipihvi ja sen päälle taas coleslawia. Viimeistele burgerit silputulla korianterilla ja halutessasi majoneesilla. Laita toinen sämpylänpuolikas kanneksi.

Pippurimylly