Pippurimylly

Avokado-kylmäsavulohipasta

11.7.2017 Teksti: Pippurimylly

Mitä kesäisemmiksi sääolot muuttuvat ja mitä lähempänä loma häämöttää, sitä vähemmän jaksan heilua hellan ääressä. Tässä vaiheessa kesää arkikokkailun pelastaviksi enkeleiksi nousevatkin vikkelästi valmistuvat pastaruoat!

Kylmäsavulohipasta on ikisuosikkini ja pomminvarma bravuurini, ja tuorepastasta valmistettuna se on myös todellista pikaruokaa. Tämänkertainen versio koostui viikonlopun kokkailujen jämäaineksista eli kylmäsavulohesta, avokadosta ja basilikasta. Ei yhtään pöljempää tällainenkaan muunnelma!

avokado-kylmäsavulohipasta

( 2 annosta)

  • 250 g pinaattituorepastaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 avokado
  • 2 kesäsipulia
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria, chilirouhetta
  • kourallinen tuoretta basilikaa

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja freesaa silputut sipulit siinä. Kaada joukkoon kerma, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon kypsä pasta sekä paloiteltu kala ja avokado. Mausta sitruunan mehulla, suolalla, pippurilla, chilirouheella sekä silputulla tuoreella basilikalla. Sekoita.

Pippurimylly

Arkisto