Pippurimylly

Avokadorisotto, jättikatkaravunpyrstöjä ja persiljaöljyä

30.7.2017 Teksti: Pippurimylly

Kun viikonloppuna haluaa syödä jotakin kivaa ja takuuhyvää, risoton puoleen on helppo kääntyä!

Lauantairisoton koostumuksesta ei ollut vielä kauppaan astellessa minkäänlaista visiota, mutta jostain syystä avokadot osuivat silmääni. No miksipäs ei, kaikkeahan on kokeiltava? Pehmeän avokadorisoton makupariksi valikoituivat mehevät jättikatkaravunpyrstöt, ja kokonaisuuden kruunasi persiljaöljy.

(2 annosta)

  • 1 salottisipuli
  • 2 kevätsipulia
  • 1 valkosipunlinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 avokado
  • nokare voita
  • parmesania
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • pieni pala tuoretta chiliä
  • 1- 2 rkl oliiviöljyä

Pilko sipuli, kevätipulien valkoinen osa ja valkosipulinkynsi. Silppua myös kevätsipulin vihreät varret mutta laita ne syrjään odottamaan. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää riisi ja kääntele, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kasvislientä ja valkoviiniä hiljalleen aina kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin.  Keittele, kunnes risotto on pehmeää ja kermaista. Lisää loppuvaiheessa joukkoon sitruunan mehu sekä kevätsipulin silputut varret. Muussaa avokado haarukalla kulhossa ja lisää avokadomössö risoton joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja raastettu parmesanjuusto. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.

Sulata ravunpyrstöt. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista ravut nopeasti käännellen muutaman minuutin ajan. Varo ylikypsentämästä rapuja.

Laita kulhoon kourallinen persiljaa, oliiviöljy, pieni pala chiliä ja ripaus suolaa. Survaise sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Tarjoa risotto rapujen ja persiljaöljyn kera.

Pippurimylly

Arkisto