Pippurimylly 4.12.2016

Äyriäis-kvinoapaella

Teksti: Pippurimylly

Paella on ruoka, jota tulee valmistettua tasan kerran vuodessa: kesälomalla, mökillä, muurikassa. Poikkeuksen sääntöön teki tämä joulukuinen sunnuntaipäivä, kun bongasin kaupan pakastealtaasta sinisimpukat ja totesin haluavani paellaa – olkoon vaikka kuinka talvi ja vaikka kuinka cityolosuhteet.

Oikeaoppiseksi paellaksi en aio tätä väittää, vaan tästä kehkeytyi ennemminkin eräänlainen simppeli ja pikainen talviversio, jossa esimerkiksi riisi on korvattu kvinoalla. Järvimaisema, kesähelle, Corona ja muurikan ihanainen tirinä puuttuivat, mutta maittavaa oli yhtä kaikki!

Äyriäispaella

Kvinoa-äyriäispaella

(4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 2 dl kvinoaa
  • 1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • noin 6 dl kasvis-, kana- tai hummerilientä
  • savupaprikajauhetta, sahramia, suolaa ja pippuria
  • 1 pieni chili
  • 1 ps (180g) katkarapuja
  • ½ ps (125 g) keitettyä ja kuorittua sinisimpukan lihaa (pakaste)
  • 1 sitruuna
  • ½ puntti tuoretta lehtipersiljaa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa sipulit ja valkosipulit siinä. Lisää paprikat, kuullota hetki. Kippaa pannulle kvinoa ja kääntele muutaman kerran. Kaada joukkoon tölkkitomaatit ja pieni tomaatteja hieman lastan avulla. Lisää noin puolet kasvisliemestä ja anna kiehahtaa. Mausta savupaprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää loput nesteestä vähän kerrallaan aina kun edellinen nestelisäys on imeytynyt. Lisää nestettä tarpeen mukaan Hienonna chili ja lisää sekin joukkoon. Lisää loppuvaiheessa katkaravut ja simpukat ja kuumenna nopeasti. Purista joukkoon sitruunan mehu sekä silputtu persilja. Tarkista maku.

Pippurimylly