Blogit 1.5.2014

Chipotletofulla ja ananassalsalla täytetyt tortillat

Teksti: Pippurimylly
 

Ah, tortillat. Kuka olisi uskonut, että kun joskus kultaisella 90-luvulla sain ensikosketukseni texmexiin tonnikalalla, salaatilla, tomaatilla ja juustoraasteella vuorattujen tortillojen muodossa, maittaisivat nämä siihen aikaan eksoottiselta tuntuneet herkkuset vielä liki toistakymmentä vuotta myöhemminkin. Salaisuus piilee ehdottomasti variaatiossa – täytevaihtoehtojen ääretön määrä pitää ruokahalun ja mielenkiinnon yllä vuodesta toiseen.

Viimeaikaisilla keleillä ei ole tehnyt mieli äheltää keittiössä mitenkään erityisen pitkäjänteisesti, ja siksipä kaikenlaiset pikkunäppärät kevätpurtavat ovatkin olleet suuressa suosiossani. Kaupan texmex-hylly tarjoaa nopeaa helpotusta nälkään, joka kuitenkin jotenkin pitää työpäivän päätteeksi taltuttaa, vaikkei kokkausintoa olisikaan. Tällä kertaa minitortillalettusten väliin sujahti chipotletofua ja ananas-paprikasalsaa!

tofutortillat

270 g tofua
3-4 chipotlea adabokastikkeessa
1/4 ananas
1 vihreä paprika
1 pieni punasipuli
1 pieni lime
tuoretta korianteria
jääsalaattia
tulista meksikolaista salsakastiketta
minitortillalettuja

Paloittele tofu. Pilko chipotlet ihan pieniksi ja sekoita ne huolellisesti tofun kanssa astiassa. Anna marinoitua puolisen tuntia ja paista sitten pannulla öljyssä.

Paloittele ananas ja paprika ja silppua sipuli. Yhdistä ainekset kulhossa purista joukkoon limen mehu. Saksi joukkoon myös tuoretta korianteria ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Lämmitä tortillaletut. Laita letulle jääsalaattia, ananas-paprikasalsaa sekä chipotletofua. Viimeistele salsakastikkeella.


 

Pippurimylly

Kommentit (2)

Laimi: joo, chipotlet ON tosi tulisia – varovaisuutta, mikäli raaka-aine ei ole tuttu. 🙂 Meillä harrastellaan chilin kasvatusta ja tungetaan chiliä muutenkin joka ruokaan, joten chilinsietokyky on täällä melko korkealla… Hyvä, jos sait ruuan kuitenkin jotenkuten pelastettua! Lisään reseptiin huomautuksen.

Tajuttoman tulisia!! Tofu taisi marinoitua minulla hieman liian kauan, joutui huuhtelemaan marinadista ja paistamaan uudelleen, sitten toimi hyvin. Salsa tosi hyvä ja raikas 🙂

Laimi: joo, chipotlet ON tosi tulisia – varovaisuutta, mikäli raaka-aine ei ole tuttu. 🙂 Meillä harrastellaan chilin kasvatusta ja tungetaan chiliä muutenkin joka ruokaan, joten chilinsietokyky on täällä melko korkealla… Hyvä, jos sait ruuan kuitenkin jotenkuten pelastettua! Lisään reseptiin huomautuksen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *